Zomerworshops

 

 

PANORAMA NAGTEGAAL   kosten 150,-

zomerworkshop 2017   31-07-2017 tot 03-08-2017

Panorama Nagtegaal; schetsen ,tekenen ,aquarelleren in het Hollandse landschap . Daarna in het atellier uitwerken en eventueel abstraheren.,dit naar aanleiding van het fantastische programma Panorama Pijbes (oud directeur van het Rijksmuseum.)Hij onderzoekt hierin het Hollandse landschap en laat zien hoe kunstenaars in de loop van de eeuwen hiermee zijn omgegaan.

Het doel van de zomerweek is zelf naar dat landschap toegaan ,leren kijken ,leren welke plekken de moeite waard zijn om te schilderen ,leren schetsen en leren hoe je de schetsen uit kunt werken in het atelier, 

Het is de bedoeling actief het landschap in te trekken  en tijdens fietstochten  diverse malen te stoppen, het landschap te bekijken ,te zoeken naar mogelijke interessante plekken om te schilderen, deze te schetsen. De volgende dag gaan we in het atelier kijken naar verschillende mogelijkheden om dat landschap te bewerken.U kunt werken met aquarel , met gemengde technieken en met acryl. In het atelier onderzoeken we de manieren om het landschap te abstraheren.

2 dagen fietsen en schetsen en 2 dagen de schetsen uitwerken in het atelier. Voor meer informatie;  nagtegaal.marjan@gmail.com of 0637383296.

Als u met de trein komt is het mogelijk om bij het station een fiets(ebike ) te huren.

 

 

 

Na mijn opleiding op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag geef ik al meer dan 25 les bij het Kunstenhuis Zeist /De Bilt  aan gevorderde en minder gevorderde leerlingen(zie lessen).Naast de gewone lessen(model ,gemengde techniek en academiecursus) geef ik workshops . In de zomer geef ik les buiten in het landschap. Wat zie je precies en hoe geef je dat weer zonder dat het een plaatje wordt.waar zet je de horrizon en hoe krijg je een goede ruimte in het landschap, hoe maak je die boom. Elk soort landschap heeft een andere ruimte, andere kleuren en andere vormen  Zoals u ziet is ook het uitwerken in het atelier van groot belang ,hier kun je los van het landschap ,veranderen van kleur, vereenvoudigen en abstraheren. Elk soort landschap heeft zijn eigen ruimte kleuren en vormen. Bij de driedaagse workshop werken we maandag ,woensdag en vrijdag van ongeveer 10.00-14.30 en bij de vijfdaagse workshop werken we vijf dagen achter elkaar  van 10.00 tot 14.30 in de verschillende landschappen.

vijfdaagse workshop   180 euro

driedaagse workshop  120 euro

 

 

 

In Frankrijk geef ik een workshop voor gevorderden op een prachtige plek bij de Drome