Galerie

In mijn landschappen werk ik vooral met leegte , de mens is niet aanwezig. De ruimte staat centraal, soms groot en soms intiem en klein, hierin wil ik dwalen.

uit 2018 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Genesis 2

Genesis 2

2024

Leeg landschap met rotsen

Wetland 2

Wetland 2

2023

Een schilderij over hoogwater en stroken land , waterscape

In het droge gras

In het droge gras

2023

Een schilderij over grassen die langzaam in de loop van de zomer verkleuren van groen naar bruin naar bijna wit ,er zit dan een  mooie lichte  soms roze waas over het weiland ,waar de grassen  niet meteen afgemaaid worden. 

Genesis

Genesis

2022

Een schilderij over een woest en eenzaam landschap . De kleiren zijn zoals in de ochtend warm waar de zon komt en koud in de schaduw. Dit schilderij wordt aangeboden met baklijst. acryl en monotype op doek

Wetland

Wetland

2023

Een schilderij met zowel water als riet en je kan eindeloos ver kijken.de kleuren zijn heel ingetogen ,grijs ,zwart  , blauw en hier en daar gele oker. Dit schilderij wordt aangeboden zonder baklijst ,maar tegen een geringe meerprijs kan ik deze voor u maken.

De binnenzee

De binnenzee

2023

Een groot schilderij met abstracte huisvormen ,een binnenzee en bergen op de achtergrond.  Dit schilderij is zonder baklijst.Dit schilderij is op dit moment te zien bij galerie Meander te Zevenaar

Bij het vallen van de nacht

Bij het vallen van de nacht

2023

Een landschap waar de sfeer bepalend is , de stilte valt over je , een melancholisch gevoel zoals bij het vallen van de nacht.

Het grote veld

Het grote veld

2023

Een wijds landschap met grassen ,moerassen en veel verte.  Je hoort vooral de  stilte . Ik probeer mijn landschappen zo te maken dat je erin wilt dwalen. 

De stroom

De stroom

2022

Een kleurig schilderij over de Berkel een rivier ,vlak bij ons huis ,waar we vaak wandelen.  De kleuren zijn helder en ik heb gebruik gemaakt van monotype om structuren weer te geven. Dit schilderij zit in een zwarte baklijst.

Het gras zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel

Het gras zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel

2022

Een langwerpig schilderij over het verlangen te zien wat aan de andere kant van de heuvel ligt . Ik heb gewerkt met acryl en monotype op doek.

Silent grass

Silent grass

2022

Gras bloeit ook en wel heel mooi. En als het waait zie je een witte gloed over het gras.. Ook dit is een verdwijnend  landschap. Op veel plaatsen wordt het gras voortdurend gemaaid als voer voor de koeien ,waardoor er minder plaats is voor vogels en inscten. Dit schilderij is redelijk goedkoop ,omdat er geen lijst omheen zit ,maar die kan natuurlijk wel eromheen gemaakt worden.

Silent grass 2

Silent grass 2

2022

Een schilderij gemaakt op ons weiland ,de grassen zijn hoog en niet gemaaid . als je steeds over hetzelfde stukje  loopt komt er vanzelf een olifantenpad. De kleuren zijn warm ,er is een suggestie van wilde bloemen.  Dit schilderij is zonder lijst .  

Stepping stones

Stepping stones

2021

Een schilderij met zee en rotsen , gezien tijdens wandeltochten in Zuid Engeland. Prachtig ,eenzaam en woest landschap .

De avond

De avond

2023

Een wat kleiner geabstraheerd schilderij over zonsondergang.

Gras

Gras

2021

Zoiets gewoons als gras kan je laten zien hoe onmetelijk rijk de natuur is .De bedoeling van dit schilderij is om je de grassen te laten beleven. Je moet ze als het ware kunnen voelen en ruiken. 

Verdwijnend landschap

Verdwijnend landschap

2021

Een  langwerpig schilderij met zomerse kleuren. Het schilderij geeft je het gevoel midden in een lege ruimte te staan, en nergens om je heen zie je steden of fabrieken.  Het schiderij is te zien en te koop bij galerie Meander in Zevenaar

Tussenland

Tussenland

2021

Een abstract landschap  over ruimte met eindeloze vertes  en mooie structuren.

groen is gras onder mijne voeten

groen is gras onder mijne voeten

2019

Een groot doek waar ik het ritme en de structuren van het landschap onderzoek. Het gaat over de bodem onder je voeten, een hele kleine ruimte.Naast acryl werk ik ook met olieverf om de structuren over te brengen

Road to unkown destination 2

Road to unkown destination 2

2021

Een klein schilderij wat onderdeel is van tweeluik over de bergen .De kleuren zijn gedempt ,blauwgrijs met zwart en wat rood.De structuren spelen de belangrijkste rol.

het beloofde land

het beloofde land

2020

Een schilderij in grijzen ,blauwen en geel achtige kleuren met riet .Rietland komt voor aan de randen van open water en het hoge opgaande riet domineert het landschap ,verder is er vooral ruimte .Het riet heb ik gemaakt met monotype en geeft een levendig beeld.

het beloofde land 2

het beloofde land 2

2019

Een kleurrijk schilderij van een ongerept natuur gebied. Dit schilderij is te koop en te zien bij galerie Meander.

Genesis

Genesis

2018

Een groot schilderij met een geabstraheerd landschap.naast grijzen en bruinen worden er hier en daar fel turquooise en roodbruine kleuren gebruikt..De structuur wordt gemaakt met monotype.Verder is er veel wit in dit schilderij ,het is een schilderij voor een grote wand.  

silent grasses

silent grasses

2020

Een geabstraheerd landschap met grassen , water en eindeloze verte. De belangrijkste kleuren zijn blauw ,,bruinrood ,aarde tinten en zalmkleur.Ik heb gewerkt met monotype , acryl en olieverf op doek. Het is een rustgevend  landschap ,waar je in wilt rond dwalen.

klif

klif

2019

Een groot schilderij  met monotype en acryl op doek. de inspiratie voor dit doek komt uit Schotland. Het belangrijkste op het schilderij is de ruimte en het gevoel van de wind om je hoofd.

ochtend in de woestijn

ochtend in de woestijn

2020

Een  groot schilderij met wittige kleuren.  Dit schilderij verbeeldt een rotsig berglandschap in de vroege ochtend.De kleuren zijn helder en licht. Het schilderij is te zien en te koop bij galerie Meander in Zevenaar

de rotskloof

de rotskloof

2018

Een klein schilderij met gemengde techniek (acryl ,acryl inkt en krijt) over roze rotsen in Jordanie.