Galerie

groep met werken die verkocht zijn of tijdelijk niet te koop door uitleen.

uit 1998 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Avondland

Avondland

2021

Een kleine aquarel  in heldere kleuren in witte lijst met passe- partout van 30-40
 

Fries landschap

Fries landschap

2021

Een landschap gemaakt in Friesland. Een kenmerkend lanschap uit Friesland met slootjes ,riet en bomen.

Bij het vallen van de nacht

Bij het vallen van de nacht

2020

Een klein schilderijtje met aquarel en aquatones ,die de sfeer van de vallende duisternis weergeeft . Het ogenblik van de dag dat  je alles nog wel goed kan zien ,maar er al een rust over het landschap is gevallen.  

De avond

De avond

2020

Een klein werk in passe -partout en lijst  20-20  in aquarel met gemengde techniek.

Wandelvakantie

Wandelvakantie

2020

Een kleurrijke aquarel over lopen ,je ziet figuren niet helemaal ,want het gaat niet over individuen,maar over lopen. De aquarel wordt standaard voorzien van een zuurvrij passe-partout. Ook kan ik voor een kleine meerprijs (€75) de aquarel voor u inlijsten.

go tell the mountain

go tell the mountain

2019

Een schilderij met gemengde technieken over een wild natuurgebied ,nergens heeft de mens ingegrepen. Naast acryl is er ook acrylinkt en olieverf gebruikt.Het schilderij wordt geleverd in zwarte baklijst.

Quiet water

Quiet water

2019

Een groot schiderij met acryl ,olieverf en monotype. 

time to walk away

time to walk away

2019

Een abstract schilderij met collage elementen.Naast abstracte elementen zijn erv ook transfers in het schilderij verwerkt van de 19e eeuwse fotograaf van beweging Muybridge.  

citylife

citylife

2018

City life is een geabstrheerde stad ,je voelt de stad om je heen .Opdracht was om er twee te maken die bij elkaar hoorde.

citylife 2

citylife 2

2018

In opdracht van het sultanaat van Oman gemaakt deel van tweeluik over architectuur.

schijn gevecht met schimmen

schijn gevecht met schimmen

2018

Een schilderij met 3 figuren met monotype en kleur, een figuur is vanuit het donker opgebouwd .. De hoofdkleuren zijn roze en donkergroen en grijs. Voor de lijnen gebruik ik monotype .

tweeluik portret van twee broertjes

tweeluik portret van twee broertjes

2018

Portret van twee broertjes

rotsen

rotsen

2017

Een schilderij in blauwgroene tinten van rotsen, stenen en grassen.Naast acryl heb ik ook gewerkt met monotype (olieverf) ,waardoor er veel structuur is ontstaan.

verzameld zwijgen

verzameld zwijgen

2017

Een schilderij over samen zijn , niets hoeven zeggen en vertrouwd met elkaar zijn.Je ziet de figuren niet meteen ,ze gaan als het ware op in de groep.  De kleuren zijn helder maar niet fel en om het schilderij heen zit een zwarte baklijst

landscape

landscape

2016

Een landschap met eindeloze verte ,zonder huizen ,zonder bomen ,zonder mensen .Hier gaat het landschap om ruimte.Te zien in de zomertentoonstelling bij galerie Meander.

walking by

walking by

2015

Een aquarel met gemengde techniek in warme kleuren. Je ziet een aantal mensfiguren en ook weer niet ,omdat je ze niet helemaal ziet, loop je er als het ware voorbij zonder echt te kijken ,zoals we zo vaak doen op straat.De aquarel wordt verzonden in zuurvrij passe-partout en houten lijst

Beschreven blad 6

Beschreven blad 6

2016

Een groot schilderij met door het hele schilderij ,ook op het gezicht teksten die de achtergrond en de geschiedenis van die persoon moeten vertellen ,want wij zijn zoveel meer dan alleen buitenkant.De persoon is in meditatie ,helemaal ontspannen .

bouwstenen van de buitenhuid 2

bouwstenen van de buitenhuid 2

2015

Een aquarel met gemengde techniek,inkt ,oilstick en aquatones.Met passe-partout.

fragmenten

fragmenten

2015

In dit geval geen tweeluik ,maar een drieluik van 3 keer 40-40, dus bij elkaar 40-120. Het zijn stukjes portret met daarnaast teksten.Voor de foto  op deze website zitten ze tegen elkaar aan ,maar het is mooier om ze iets uit elkaar te hangen.Ook per stuk verkrijgbaar.  

thuiskomst

thuiskomst

2015

Een aquarel met gemengde techniek met een groep figuren  in warme kleuren

de schaal

de schaal

2011

De volledige titel luidt . De ochtend wierp in de schaal van de nacht de steen ,die de sterren deed vluchten.Ik heb in dit schilderij veel technieken gebruikt zoals inkt op papier , doorzichtig papier geplakt op een zwarte ondergrond, verder rode oilstift en acrylverf.

De dubbelganger

De dubbelganger

2010

Een groot kleurig schilderij over verschuilen en te voorschijn komen.Je ziet een gezicht ,maar niet helemaal ,hij verschuilt zich.U kunt het werk met een zwarte of een witte baklijst krijgen.

kruiswoordpuzzel 2

kruiswoordpuzzel 2

2010

Dit is een tweeluik met de kenmerkende vormen van een kruiswoordraadsel ,hokjes om in te vullen en met découpage(oftewel transfers) heb ik een kruiswoordraadsel als verbindend  element erbij gedaan.

de atleet

de atleet

2009

De atleet gaat over sport in onze cultuur, vanuit de griekse oudheid is dat tot op de dag van vandaag belangrijk in onze westerse cultuur , in onze dagen is het geworden tot een onmogelijk ideaal beeld van een volmaakt lichaam. Het schilderij is opgenomen in de collectie van B.A.S.

de huisbewaarder

de huisbewaarder

2008

Een schilderij in warm rode  en lichtblauwe kleuren, naast olijfgroen en zwart met vage menselijke fiuren in huizen . De huizen zijn doorzichtig, het is een sprookjesachtige wereld ,die niet zoet ,maar wel raadselachtig is.

tijdloosheid

tijdloosheid

2015

Een schilderij met gemengde techniek over de speelsheid en tijdloosheid in onze jeugd ,Geen agenda ,alle tijd . Naast beeld is er ook schrift te zien.

Horse-riding in Central Park

Horse-riding in Central Park

2014

een schilderij met mixed media (collage, acryl en olieverf) over NewYork.

Woestijn 1

Woestijn 1

2021

Een aquarel over ruimte en daardoor het gevoel van vrijheid. Ik heb veel in de woestijn gelopen en daar het gevoel van onbeperkte ruimte ondervonden , iets waar we in ons kleine landje naar verlangen.  De kleuren zijn gebrande siena en veel aardetinten. Deze aquarel is  te verkrijgen in zuurvrij passe-partout en voor een kleine meerprijs kan ik hem voor u inlijsten.

coastlines

coastlines

2018

Een groot schilderij met rotsen en rotserige kustlijnen. De kleuren zijn oranje bruin en blauw. Naast de kleurvlakken maak ik veel lijnen en structuren met monotype.  

talking to a complete stranger

talking to a complete stranger

2017

Een aquarel met gemengde techniek over vrienschap ,contact maken en verlegen zijn.De kleuren zijn rood, zalmkleur en wat geel .Naast aquarel heb ik ook oostindische inkt, acryl en oliekrijt gebruikt.Zie voor inlijsten informatiepagina,s.

Horse-riding in Centralpark 2

Horse-riding in Centralpark 2

2014

Het andere deel van een tweeluik over paardrijden in Centralpark.(de schilderijen kunnen ook apart.Een schilderij met gemengde techniek (collage ,acryl en olieverf)  

De hond uitlaten

De hond uitlaten

2009

Op het schilderij zie je een aantal figuren en een aantal honden,alleen zijn niet meer dan een archetype van de soort ,een vrouw en de hond, wie ziet ze niet vaak buiten lopen.

De vloed

De vloed

2019

Een groot schilderij in warme kleuren gemaakt met vloeiende acrylverf.  

quiet water

quiet water

2018

Een schilderij in wit, gebrande omber en verschillende blauwen. Je kunt heel ver kijken, het is het soort landschap waarin je wil dwalen.

coming home

coming home

2016

Een tweeluik met huizen in blauwe en oranjeachtige kleuren.

Grassen 1

Grassen 1

2016

Een schilderij in de breedte met grassen en aardlagen . Met monotype, acryl  en olieverf.

going nowhere

going nowhere

2015

Een gemengde techniek (acryl en monotype ) op doek .De inspiratiebron zijn gebieden in Ierland en Schotland met water ,lage heuvels en eindeloze leegtes.

Schipper mag ik overvaren

Schipper mag ik overvaren

2008

Een schilderij ,waar schijnbaar een eenvoudig verhaaltje verteld wordt ,maar daar gaat het niet over ,het gaat over hulp ,hulp die je vraagt en hulp die je krijgt van anderen  (het hart) in moeilijke tijden.

de tedere herinnering

de tedere herinnering

2007

De hoofdkleur op het doek is rood met daarbij warm rood bruin en groenblauw .Op het doek is een hand te zien die een driehoek vasthoudt  boven een schaal. Onder zijn 3 koppen geschilderd die lijken op de figuren uit het oude Mesopotanië. De driehoek is van bladgoud      

talking to birds

talking to birds

2019

Een vrouw in gesprekmet vogels

sprong in het duister

sprong in het duister

2018

Aquarel met gemengde techniek,  aquatones ,inkt en vetkrijt  De hoofdkleur is lichtblauw. Er zijn twee figuren te zien , op de voorgrond een vrouw en  op de achtergrond een figuur die springt. Met witte 3d lijst is de maat  50-50.

endless landscape 4

endless landscape 4

2015

Een landschap ,waarin je kunt dwalen ,dat is de bedoeling ,zonder dat je duidelijk ziet wat en waar. Acryl met olieverf en monotype. Schilderij kan met en zonder lijst geleverd worden.

bouwstenen van de buitenhuid

bouwstenen van de buitenhuid

2009

Op het doek is .van alles te zien ,maar vooral een kop met de ogen dicht in ruste en daaromheen bouwstenen.Links boven zijn menselijke figuren te zien

Het tuinpad van mijn vader

Het tuinpad van mijn vader

2021

 Ik wandel elke dag met de hond en vaak in het bos. we wandelen over een bospad ,iets heel gewoons en als schilder kun je het beschrijven op een manier die taal niet kan.

Tussenland

Tussenland

2019

Een aquarel met gemengde techniek over water ,slib en het tussen gebied tussen eb en vloed. De aquarel wordt standaard geleverd met passe-partout .Ik kan hem tegen een kleine meerprijs voor u inlijsten en bij u thuis brengen .

never ending

never ending

2017

Een landschap in warme heldere kleuren, naast blauwen en bruinen zijn er groenen, gele en roze achtige kleuren, de lijnen zijn wit en donkerbruin.  

portret van een jonge vrouw

portret van een jonge vrouw

2016

Een portret van een jonge vrouw ,die bij mij model kwam zitten ,vooral haar ogen troffen mij, met passe-partout 50--65

hoedje van papier

hoedje van papier

2011

Een aquarel met een paar figuren en hij deed me direct denken aan het kinderliedje hoedje van papier. Maar het is niet alleen vrolijkheid , de lucht is zwart en naast de figuren zijn ook handen te zien . 

Het paradijs der nietige dingen

Het paradijs der nietige dingen

2010

Dit  tweeluik kan ook apart verkocht worden onderdezelfde naam. Per stuk 250,-  

netwerk

netwerk

2007

Een aquarel met gemengde techniek ,inkt, aquatones en vetkrijt  . Verder heb ik afdrukken gemaakt om structuren te krijgen.Deze aquarel is tijdelijk niet te koop ,omdat hij eerst in Fabriano Italie komt te hangen. U kunt hem wel bestellen

Dansen

Dansen

2017

Een mooie aquarel van een model in beweging, Past in lijstmaat 40-50 ,zie informatiepagina kunst als cadeau.

vliegen ,vallen

vliegen ,vallen

2015

Een schilderij met vliegende of vallende mensen ,dat is niet duidelijk ,geinspireerd op de renaissance plafonds in Italie.Het schilderij is gemaakt met acryl en gemengde techniek.

never ending landscape 3

never ending landscape 3

2014

Een langwerpig schilderij met monotype ,acryl en gemengde techniek

en geen hand schreef het teken aan de wand

en geen hand schreef het teken aan de wand

2008

Een figuur ,die in de verte doet denken aan figuren uit de Egyptische mythologie samen met een kleinere figuur onder in het schilderij.

portret jong meisje

portret jong meisje

2017

Portretopdracht van jong meisje 15 jaar.

watervloed

watervloed

2017

Een groot vierkant doek met een waterlandschap. Het is niet duidelijk,wat je precies ziet ,door middel van kleur en structuur maak ik een ruimte, in dit geval met riet en water.Het is een eenzaam landschap.Naast acryl en olieverf heb ik ook monotype gebruikt. Dit schilderij is te zien en te huur bij galerie Meander.

op weg door het leven

op weg door het leven

2011

Op dit doek staan verscheidene autobiografische elementen tesamen met universele  symbolen.Ik heb gewerkt met gemengde technieken ,zoals collage, oliekrijt en acrylinkt,  

Ariadne 3

Ariadne 3

2010

Ariadne is de dochter van koning Minos, zij wordt  verliefd op Theseus en zij geeft hem een draad waardoor hij uit de grot van de minotaurus kan komen.  Theseus hoorde bij de groep Atheense jongens en meisjes die geofferd moesten worden aan de stier in het labyrint.

de mythe

de mythe

2009

De kleur en de vormen doen bij dit schilderij denken aan Pompeij.Naast abstracte vormen zie je een gezichtje in de coulissen ,alsof het langzaam uit de geschiedenis naar voren komt.Naast het alom aanwezige rood zie je phytalo groen en bruinige kleuren.

onder vrienden 2

onder vrienden 2

2003

Een aquarel met gemengde techniek over vriendschap. Inlijsten zie informatipagina kunstkado

De bocht van de Berkel

De bocht van de Berkel

2021

In de Achterhoek ligt het riviertje de Berkel en daar wandelen we veel . Prachtig is de bochtige rivier bij Almen. de aquarel wordt geleverd in  zuurvrij passe- partout van 65  bij 80  en voor een kleine meerprijs kan ik hem voor u inlijsten.  

Never ending landscape

Never ending landscape

2017

Langwerpig schilderij van eindeloos landschap, een plaats waar je eindeloos kunt dwalen zonder een mens tegen te komen, voor mij  het belangrijk dat je als het ware het landschap  kunt voelen.Op afspraak kunt u het schilderij in mijn galerie ruimte bekijken en eventueel een week op zicht krijgen.

dromen lezen als ik slaap

dromen lezen als ik slaap

2013

Een aquarel  met gemengde technieken (inkt ,aquarel ,acryl ,en vetkrijt) in blauw ,geel en bruinige tinten.

de atleten

de atleten

2012

Een schilderij over atleten ,met verwijzing naar de oude Griekse vazen ,waar atleten op werden afgebeeld.

In de speeltuin van het menselijk geluk

In de speeltuin van het menselijk geluk

2012

Een aquarel met gemengde techniek. Te zien is een groep, je kunt niet zien hoeveel mensen in de groep zitten..Als groep zijn ze sterk ,terwijl ze alleen misschien niemand zouden zijn. De aquarel wordt geleverd in zuurvrij passe -partout met lijst(ik kan de aquarel voor u inlijsten; zie informatie pagina lijst) 

De krijger

De krijger

2006

Er is een figuur te zien ,die een stok of wapen draagt. Het is niet te zien of het een man of een vrouw is.

Frans landschap

Frans landschap

2002

Ik  heb een aantal jaren in Frankrijk les gegeven op prachtige plekken in de Provence en de Cevennen.Dit schilderij is gemaakt in de Provence 

De Achterhoek

De Achterhoek

2021

Sinds een paar jaar woon ik in het buitengebied van de Achterhoek en kan ik schilderen vanuit mijn eigen achtertuin.en dan zie ik een landschap zoals dat vroeger in Nederland was ,aan de horizon nog geen grote gebouwen . de aquarel wordt opgestuurd in zuurvrij passe-partout en voor een kleine meerprijs kan ik hem voor u inlijsten.

Verlangen naar ongerept land

Verlangen naar ongerept land

2019

Mijn uitgangspunt is een landschap te maken ,waar ikzelf wil zijn. Landschap is voor mij vooral ruimte en licht en niet zozeer een verzameling bomen en planten, Ik heb erin gewerkt met acryl ,olieverf en monotype ,waardoor er een doorwerkt geheel ontstaat.

gebaar

gebaar

2018

Een kleine aquarel in warme rode  kleuren. lijstje zie informatiepagina kunst als cadeau.

peace of the past

peace of the past

2014

Dit is een deel van een groot tweeluik met dezelfde naam.  Het is een gemengde techniek, (collage , inkt , krijt  en acryl). Ook zie je fracties van gezichten uit de oudheid , stukjes van beelden,die ik door découpage heb opgebracht.Dat is een techniek waardoor je wel de inkt van de print maar niet het papier op het schilderij overbrengt. Dit tweeluik bevindt zich in de kunstuitleen van galerie Meander in Zevenaar.http://www.galerie-meander.nl/

the lightness of existence

the lightness of existence

2014

Dit schilderij is een ode aan de renaissance in Italië..Bij de plafonds uit Italië zijn alle figuren gewichtloos , zij vallen en vliegen door elkaar heen. de ruimte is onbeperkt en dat  heb ik weergegeven door kleinere figuren en perspectivische blokvormen.

Endless landscape 3

Endless landscape 3

2021

Een schilderij waarin je het landschap voelt  en geniet van de eindeloosheid en leegte van de vlakte.

Rietland

Rietland

2016

Een stuk land met water en riet .Het riet zorgt voor ritme en structuur in het landschap.Te zien  bij galerie Meander.

omhoog vallen

omhoog vallen

2014

Een aquarel met gemengde techniek(inkt aquarel ,aquatones en vetkrijt) over vallen en opstaan , over moeilijkheden en struikelblokken in het leven en ermee omgaan. Zie voor lijst informatie inlijsten.

mijn tuin in juli

mijn tuin in juli

2013

Ik heb mijn tuin weergegeven in aquarel met wat gemengde techniek ,met aquatone en vetkrijt, verder is er veel wit gelaten.De aquarel wordt geleverd in zuurvrij passe-partout.  

faces of the past

faces of the past

2010

Op dit grote doek is de rand gevuld met gezichten ,die staan voor al die mensen die ons voor zijn gegaan, binnen het rode en grijze vlak zijn ook nog gezichten te zien, gezichten van nu.Die heb ik opgebracht met een bijzonder soort collage, waarbij wel de drukinkt maar niet het papier wordt opgeplakt.

Frans landschap 2

Frans landschap 2

2010

Ook dit schilderij heb ik gemaakt tijdens mijn verblijf in Frankrijk. 

Zomer in de Achterhoek

Zomer in de Achterhoek

2021

Vroeger ging ik naar Frankrijk om te schilderen ,nu  woon ik in het buitengebied en schilder ik vanuit mijn eigen tuin , De Achterhoek is zo mooi ,rustig en enigzins glooiend.. Op deze aquarel zie je de zomer op de velden. De aquarel wordt geleverd in zuurvrij passe- partout en voor een kleine meerprijs kan ik hem voor u inlijsten.  

Walking on stones

Walking on stones

2020

Een schilderij waar je in wilt lopen ,de verte is eindeloos en de stilte overal

voorbij de tijd

voorbij de tijd

2003

De inspiratiebron voor dit schilderij is Egypte ,de reis die ik daar maakte langs alle tempels en kunstwerken heeft grote indruk op mij gemaakt. In een reliëf zag ik een aantal figuren achter elkaar.

de wind opvangen

de wind opvangen

2016

Een aquarel met gemengde techniek(inkt en vetkrijt) van drie figuren , De kleuren zijn geel blauw en turquoois. Wordt verzonden met lijst en passepartout  

de violist

de violist

2014

Een kleine aquarel (gemengde techniek)met veel beweging en kleur om de muziek te verbeelden. Inlijsten zie informatiepagina kunstkado.

leunen langs de rand van de lucht

leunen langs de rand van de lucht

2013

Een aquarel met gemengde techniek (inkt ,aquarel ,aquatone en vetkrijt) met figuren. een belangrijk element is de helpende hand.

echtpaar

echtpaar

2010

Een schilderij met mannelijk en vrouwelijk torso met daaraan toegevoegd transfers van foto's van bewegende figuren van Muybridge(fotograaf eind 19e eeuw) .Dit schilderij is te leen en/of te koop bij galerie Meander in Zevenaar .

Walking the silvery sand

Walking the silvery sand

2020

Schilderij met gemengde techniek en collage over het begin van de mensheid ,onze voorlopers in de prehistorie lopend in wat nu het midde oosten is.

aardlagen

aardlagen

2015

Een groot tweeluik , gemaakt naar aanleiding van een reis naar de Dode Zee  . Naast acryl heb ik ook acryl inkt ,en olieverf gebruikt.

De kloof

De kloof

2015

Een landschap met ongerepte natuur ,,je moet in mijn landschapsschilderijen kunnen ronddwalen net zo als je dat kan in een echt landschap. De onderlaag is acryl met gemengde techniek (monotype) en daaroverheen een dunne laag olieverf.Te zien en te huur bij galerie Meander in Zevenaar.  

rotsen in de rode woestijn

rotsen in de rode woestijn

2013

Een schilderij over grote rotsen in de woestijn in Jordanië,Met papier ,en zand heb ik eerst een huid gemaakt

anoniem

anoniem

2011

 Dit schilderij is een tweeluik met als hoofdkleur geel, in de schilderijen zijn portretjes(foto's) verwerkt, vandaar de naam anoniem, je weet niet wie het is, wat ze doen of waar ze wonen. Op mijn schilderijen maak ik gebruik van allerlei technieken acryl maar ook olieverf ,inkt en potlood , Verder heb ik in dit schilderij transfers gebruikt om krantenartikelen over te brengen op het doek, dan heb je alleen de letters en niet het papier..

vrouwenfiguur

vrouwenfiguur

2005

Voor het drieluik de 3 gratiën heb ik veel vrouwen geschilderd, dit is er een van.

floating river

floating river

2018

Een landschap in warme bruinrode tinten  met water of rivier. naast de kleurvlakken werk ik graag met structuren. Met monotype breng ik structuren over op doek.

woeste gronden

woeste gronden

2014

In het schilderij zijn geen tekenen van mensen ,er zijn alleen kleur en verte.Ik heb ook monotype gebruikt ,waardoor de lijnen mooi wollig worden. Het schilderij is ingelijst in houten lijst(witgeverfd)

beschreven blad 2

beschreven blad 2

2011

Dit schilderij is onderdeel van een drieluik ,elk apart 50-50 samen 150-50. We hebben allemaal een geschiedenis en dat heb ik willen laten zien doordat ik over het portret heenschrijf.Dit schilderij is te huur en /of te koop in de kunstuitleen  van Hardenberg

endless landscape 2

endless landscape 2

2017

Een schilderij over de ruimte in het landschap. Je ervaart de ruimte, het licht, de wind , alles veel intenser dan in de stad ,waar dat een bijrol heeft. Het schilderij heeft structuren ,gemaakt met monotype om dat te ondersteunen.U kunt het schilderij met of zonder baklijst kopen.

in de tuin werken

in de tuin werken

2017

Een aquarel met geel bruin en turquooise kleuren , Er zijn 2 figuren ,werkend in de tuin, voor veel mensen een heerlijke hobby.Het is geen plaatje ,maar een vrije vertaling van dit onderwerp.Zie voor inlijsten de informatiepagina kunstcadeaus.

opkomende mist

opkomende mist

2014

Een landschap , acryl met gemengsde technieken(inkt en monotype)

thuis komen

thuis komen

1999

Op het doek is een figuur te zien die als het ware een huis invliegt.

Het gras zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel

Het gras zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel

2020

Een landschap waar je de weg kunt volgen tot in de heuvels. De kleuren zijn blauw ,grijs en lente groen., zoals een zon die net over de heuvels strijkt.

een goed gesprek ?

een goed gesprek ?

2013

Een aquarel met daaraan toegevoegd aquatone ,inkt en acrylverf. Je ziet twee figuren in warme  kleuren ,Inlijsten zie informatiepagina kunst als cadeau.

achteloos voorbijgaan

achteloos voorbijgaan

2011

Er is een figuur te zien ,die zich half omdraait naar een andere figuur. Er is nog een derde figuur te zien. Aan de aquarel zijn gemengde technieken toegevoegd.De aquarel wordt geleverd in zuurvrijpasse -partout .  

verschillende werelden

verschillende werelden

2004

Een gemengde techniek  over 2 figuren die ieder hun eigen leven lijden. Als je goed kijkt staat er op de achtergrond nog een kleinere figuur. De aquarel wordt geleverd in zuurvrij paspatoe.

going to the office

going to the office

2012

Een smal langwerpig schilderij over lopen op straat ,een alledaagse bezigheid en al helemaal in de ochtend ,de vele mensen op weg naar kantoor. Een schilderij opgezet in acryl en met een bovenlaag van olieverf.

De geheime minnaar

De geheime minnaar

2003

Op het doek zijn 2 figuren te zien ,een dichtbij en duidelijk en de ander ver weg en vaag

een jaar zonder lente 2

een jaar zonder lente 2

1998

een schilderij met 3 figuren met ertussen hun (gebroken ) hart). schilderij gepubliceerd Villa d,Arto kunstkalender 1998 

dubbelgangers

dubbelgangers

2016

Een aquarel met gemengde techniek in heldere kleuren. Eraan toegevoegd is vetkrijt ,inkt en aquatones. Lijst zie informatiepagina kunstkado.

woestijn 8

woestijn 8

2011

Nadat ik in 2010 en 2012 een tijd in de woestijn had gewerkt ,ben ik pas echt in mijn atellier met dit onderwerp aan de gang gegaan.Deze was een van de eerste, die ik heb gemaakt.De ondergrond is goud(de sidderende hitte) met daaroverheen warme grijzen.

schipper mag ik overvaren 1

schipper mag ik overvaren 1

2003

Dit doek is onderdeel van een tweeluik met dezelfde titel, er zijn 2 figuren te zien . Duidelijk zie je ook egyptische invloed. De kleuren zijn koel en warm ,blauw en bruin, met veel wit

diabolo

diabolo

2015

Een  vrolijke aquarel in blauw -groene kleuren en gemengde technieken ,vetkrijt  en inkt .Past in lijstmaat  50-50 zie informatie pagina kunstcadeau

beter zien met ogen dicht

beter zien met ogen dicht

2012

Je ziet drie  figuren , een zittende figuur ,een lange smalle staande figuur en op de voorgrond een figuur met de hand voor haar ogen,alsof ze even niet mee wil doen.De kleuren zijn vooral blauw  en roodbruin.

schipper mag ik overvaren 2

schipper mag ik overvaren 2

2003

Dit doek is een onderdeel van een tweeluik, waar figuren te zien zijn die varen en ook tegelijkertijd een draad vasthouden. De figuren zijn duidelijk beinvloed door de egyptische kunst. De kleuren zijn cobaltblauw, gebrande siena en vooral veel wit.

onder vrienden

onder vrienden

2011

Een kleine aquarel van  met als titel onder vrienden, het zijn drie figuren die aan het praten zijn. De basis is aquarel met daaraan toegevoegd inkt en vetkrijt. Past in lijstmaat 50-50, zie verder informatiepagina kunstkado.

wachten op water

wachten op water

2008

Wachten op water ,je ziet een figuur en een boot , de figuur houdt een ladder vast en ook zie je een paar handen die een blaadje vasthouden, allemaal tekenen van zorg. Zorg voor de natuur om ons heen .

met de hand op tafel 1

met de hand op tafel 1

2010

Te zien is een figuur die zijn hand op tafel zet.De hand is in vergelijking met de figuur erg groot . Dit om de nadruk op de hand te leggen.http://www.galerie-meander.nl

vliegen zonder vleugels

vliegen zonder vleugels

2006

Op deze kleine aquarel is een abstracte verbeelding te zien.Het kunnen papiertjes zijn die in de lucht vliegen of iets anders .De kleuren zijn geel en blauw achtige kleuren, Lijst zie informatiepagina kunstkado

met de hand op tafel 2

met de hand op tafel 2

2010

 Dit is het tweede deel van het tweeluik met de hand op tafel, de hand is hier ook te groot afgebeeld ten opzichte van de figuur. De kleuren zijn rood en verder grijzen. 

schietschijf 1

schietschijf 1

2010

Te zien is een  geabstraheerd figuur met een schietschijf. Dit staat voor alle agressie in onze samenleving. Verder zijn er cijvers te zien, die een aantal symboliseren.Dit werk is in de kunstuitleen van Voorburg te huur.

zinderende emoties in een poppenhuis

zinderende emoties in een poppenhuis

2002

Dit is een sprookjesachtig schilderij  met geabstraheerde mensfiguren. Ook is in de linkerhoek een hand te zien.Het is een eigen niet bestaand sprookje.Het schilderij is te leen bij de kunstuitleen Voorburg

Ariadne

Ariadne

2010

  Ariadne is de dochter van koning Minos van Kreta, zij redt Theseus , Ariadne wilde hem helpen en gaf hem de draad van Ariadne en een zwaard. Theseus doodde de Minotaurus en kon ontsnappen uit het labyrint. Schilderij met gemengde techniek.

de herfstkoning

de herfstkoning

2002

Op het doek zie je iemand en toch ook niet, verscholen achter bladeren . Er dwarrelen ook bladeren naar beneden